İyi bir tasarımın güçlü bir gözlem süreciyle başladığına inanıyor Cansu Göksu. Ona göre yapılan her gözlem, belli bir hedef doğrultusunda farklı algılar, anlayışlar ve sorular eşliğinde analiz edildiğinde yeni fikirlerin filizlenmesine neden oluyor. “İhtiyaç ve fonksiyon eşliğinde ortaya çıkan formları, ilhamları ile harmanladığınızda yeni bir değer yaratıyorsunuz” diyor tasarımcı.
Hayatının her döneminde tasarım ve resimle iç içeymiş Göksu, I.M.I İtalyan Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Milano’ya taşınmış ve kazandığı bursla Nuova Accademia di Belle Arti’de endüstriyel tasarım eğitimi almış. New York’ta Karim Rashid’le de çalışma fırsatı bulan Cansu Göksu, yine New York’ta Robert A.M. Stern Architects ve Milano’da Ti70, Studio Rotella gibi dünyaca tanınmış şirket ve isimlerle çalışmış. Bu isimler aracılığı ile Boffi, Glas Italia, Natuzzi, Bottega Ghianda ve Eos gibi tasarım sektörünün büyük markalarına ürünler tasarlamış. NABA tez projesi olan hem “ince belli çay bardağı” hem de “Grappa likör kadehi” olabilen Türk&İtalyan kültürlerinin sentezi “Blend” bardak setini 2017 Milano Tasarım Haftası’nda sergilenmiş.
Şu anda Milano’da Freelance endüstriyel tasarımcı olarak çalışıyor ve Bellini Architects’te ürün tasarımı departmanını yönetiyor. Monte Carlo’da Garbarino Interior şirketinin koleksiyonlarına tasarım desteği veriyor. La Prairie’nin ambalaj ve ürün tasarımları için iş birliği içinde. Şu an NABA Üniversitesi’nde tasarım workshop’ları düzenliyor.
Hazırlayan: CANDAN DURUSÖZ AKGÜN