ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEKLER
Malzemeler;
- 250 gr çilek
- 140 grsütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Pişirme Kağıdı
Hazırlanışı;
Çilekleri yıkayın,kurulayın. Çikolataları parça parça kırıp tereyağı ile eritin. Çilekleri saplarından tutup yarılarına kadar çikolataya batırın.Pişirme kağıdı ile kaplı olan tepsinizin üstüne aralıklı olarak dizerek çilekleri donmaya bırakın.
FINDIKLI ÇİKOLATA TOPLARI
Malzemeler;
• 200 gr bitter çikolata
• 1 çay bardağı krema
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• İnce çekilmiş fındık
Hazırlanışı;
Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Parçalanmış çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alın ve sonra tereyağını da ekleyip 1-2 dakika çırpın. Oda ısısında soğutup, bir kaşık yardımıyla küçük parçalar alarak yuvarlayın. Son olarak çekilmiş fındığa bulayın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.