Gabfoods, menüsü ile sağlığına düşkün cool şehirlileri baştan çıkarıyor. StüdyoAB kurucusu Aslı Baysan Birgen’in tasarımını gerçekleştirdiği mekandan çıkmak istemeyeceksiniz.
Sağlıklı besinler tüketmeye çalışmak çoktan şehirli insanın yaşam biçiminin bir parçası haline geldi bile. Bu tür ürünlere ve yiyeceklere ulaşmanın çok da kolay olmadığı ise bir gerçek, Gabriela Palatchi tarafından kurulan Gabfoods hem mekân tasarımı hem de glütensiz, süt ürünü ve işlenmiş şeker kullanılmayan menüsü ile şehre yeni bir soluk getiriyor. Arnavutköy’de Boğaz’a karşı konumlanan tarihi bir yapıda yer alan Gabfoods’un mekân tasarımını Aslı Baysan Birgen gerçekleştirdi. Palatchi, Birgen’i gerçekleştirdiği diğer projelerinden takip edip beraber çalışmaya karar vermiş. “Bu durum beni tabii ki çok onurlandırdı. Gabriela’nın tasarım anlayışı çok kuvvetli ve onun hayallerini tam olarak anlayana kadar bu sürece dâhil olması için elimden geleni yaptım.
Kendisinin fikir ve hayallerinin çok net olması projenin hızlı ve başarılı gerçekleşmesinde önemli bir etken oldu” sözleriyle anlatıyor fikir aşmasını. Gabfoods’un konseptini oluşturulurken bulunduğu yapının özelliklerini bozmadan New York ve Avrupa’nın hip esintisini mekâna taşımak amaçlanmış. Kasaya verdiğiniz sipariş hazırlanırken, siz müsait olan yere oturuyorsunuz. Yemekler siz sipariş verdiğiniz anda hazırlanıyor ve taze bir şekilde masanıza getiriliyor. “Grab&Eat” olarak tanımlanan bu yöntem bizim pek alışkın olduğumuz bir yöntem olmasa da Birgen, insanların bu yönteme alışmaya başladıklarını belirtiyor.